Det bliver mere og mere moderne med at få foretaget forskellige slags Termografi ‘er af sit hus i forhold til efterisolering, i forhold til ens el netværk i huset, eller hvis der er sket en vandskade og man lige skal have lokaliseret hvor der er sket et brud. Så det af få foretaget en termografi er en nem måde af få efterset mange ting på. Et er at få foretaget et eftersyn på sit eget hus, fordi man vil efterse sit hus, og et andet er hvis man taler om en boligblok, hvor el netværket skal efterses, men i bund og grund er det den samme fremgangsmetode der gør sig gældende – der bliver foretaget en temperatur måling og ud fra denne kommer der nogle farver frem på et billede, så man kan se om der er forskellige temperaturer.
Termografi
Det at kunne foretage en termografi, kræver at man dels har udstyret til det, men også at man har den uddannelse der skal til at kunne betjene termografi udstyret. Jeg er da glad for at der er nogle mennesker der kan lave disse termografiske målinger, så man hele tiden kan føle sig sikker når man som jeg bor i en lejlighed. Her er der nemlig et krav om at diverse el-tavler jævnligt efterses, for at se om der er sket skadet på netværket.
Jeg har selv i det hus jeg boede i tidligere, måtte have en mand ud for at lokalisere hvor der var brud på et vandrør – jeg kunne bare se at min vandmåler rendte løbsk, så jeg slukkede for hoved hanen og ringede til en der kunne komme ud og foretage en termografisk måling af mit gulv. Det var godt nok smart, han gik bare rundt med en lille måler hen over gulvet, så kom der nogle farver frem på den skærm han kiggede på, og lige pludselig siger han – det er her bruddet er. Så viste han mig hvordan han kunne se det på sin lille skærm – han markerede området, og jeg kunne nu tilkalde en VVS’er der kunne foretage reparationen.

Comments are closed.