At samles med gode venner omkring en veltillavet stor pande paella er noget, der skaber stemning og en god madoplevelse! Tilbered en fantastisk paella med skaldyr og inbyd gode venner til en hyggeaften. Paellaen skal serveres i panden direkte på bordet, så det er også nemt at have gæster med denne ret, hvor du ikke efterfølgende skal vaske 117 skåle, pander og gryder op.

Til denne paella med blæksprutter og muslinger skal du bruge: 500 gram paella ris, 1/2 aubergine, 1/2 courgette, 1 gulerod, 1 forårsløg, 2 fed hvidløg, 1/4 dåse puré, 1/4 dåse hakkede tomater der er blendet, 2 dåser blæksprutter, 2 dåser muslinger, salt og peber, olie, 1 liter fiskefond, evt. nogle rejer.

Start med at rengøre og hakke alle grøntsagerne. Skær blæksprutterne i mindre stykker og husk at beholde væden. Svits hvidløg i en pæn portion olie ved medium varme. Når hvidløgene er brunede, tilsættes resten af grøntsagerne. Tilsæt både tomatpuré samt de blendede, hakkede tomater. Rør i det hele, til det er blandet godt og har en ensartet farve. Tilsæt herefter blæksprutter og muslinger og den ønskede mængde væde fra blæksprutterne. Lad det hele simre lidt. Tilføj herefter risene og rør det sammen og lad det simre i yderligere 2-3 minutter. Derefter hælde den varme fiskefond i blandingen og lad det hele koge ved høj varme i 10 minutter. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 10 minutter mere, så risene bliver al dente. Tilsæt gerne hele rejer de sidste par minutter af tilberedningen, så retten tager sig flot ud. Pynt med citron.

Write A Comment